Daniel Ahlstedt
Skåne - Ystad

Besvara


Anmäl

Basist till experimentellt band

Rock
20 Oct 2017

Basist
Söker
Tjena,

Jag och min kompis söker nu en basist till vårat band. Det är för nuvarande bara jag och min kompis som spelar/skriver men vi hade gärna utökat till att bli ett band med 4-5 instrumentalister. Vi vill gärna experimentera med musiken och kan/vill man spela mer en ett instrument så tycker vi bara att de är kul. Just nu finns alltså trummis och gitarrist och vi är i störst behov av att få in någon som vill spela bas. Gärna någon som vill bidra i skrivar processen då jag (trummis) inte är speciellt kunnig inom melodisk teori så de mesta faller på gitarristen. Vi har båda studerat på en musikhögskola i London, jag studerade då trummor i 2 år och min kompis studerade songwriting i lite under 1 år.

Just nu är vi fortfarande på gång med att slutföra 3 låtar som vi jobbat på efter sommaren. Vill man höra demo på dessa så kan vi skicka länk till de 3 låtar, de är docka inte helt färdiga men de funkar för att ge en bild av vad vi är ute efter och gör. Musiken just nu lutar mer åt de alternativa/progressiva hållet men vi är öppna för nya insperations källor och vi tänker båda att sålänge allt låter bra tillsammans så funkar de. Vi har spelat och kännt varandra under flera år och sett framemot att starta ett band tillsammans. Vi repar nu i ystad då vi har tillgång till o låna lokal och instrument hos ungdomens hus i ystad för ett bra pris men ser oss skaffa lokal i Malmö ju fler vi blir i bandet.

Tveka inte för att höra av dig vi är väldigt taggade för o provspela med dig sålänge du tycker musiken faller dig i smaken och ännu roligare om du känner att de är något du vill bidra till.

Några band som vi hittat insperation från är Radiohead, Do Make Say Think, Mogwai, Tortoise och King Gizzard & The Lizard Wizard.