Pontus Hedrén
Stockholm - Enskede

Besvara


Anmäl

Trummis till metalband med lokal

HardrockMetal
19 Feb 2017

Trummis
Söker
Hej!

Vi är två grabbar (27 och 28 år) som spelat i band tidigare och söker nu en gitarrist, basist och trummis! Vår ambition är att köra covers och efterhand spela mer eget! Vi söker engagerade och delaktiga medlemmar, dock inget krav på att skriva eget!

Vi ser gärna att du uppskattar olika musikgenrar och har ett intresse för musik, vårt fokus ligger dock på att spela i stil med New Wave of British Heavy Metal (Maiden, Priest), Ozzy, Black Sabbath, ZZ-top etc. samt egna låtar (vid gemensamt intresse kan man ju dra en Abba-låt eller vad fan som helst också!). Dynamisk och melodiös hårdrock/Heavy Metal är väl ett bra sätt att sammanfatta det på!

Trummis:
Eftertraktade egenskaper som trummis är att du kan spela dynamiskt. Hårt och högljutt och nyanserad och mjukt beroende på vad lokalen/miljön tillåter. Detta för att kunna hålla ljudnivån nere för bra kontroll och bra medhörning när det behövs. ”Vana” av dubbelkagge är bra eller om inte annat en jävligt snabb fot!

Vi har en ljudisolerad lokal med e jävla massa lås, bom och säkerhetsdörrar (ca 10 minuter med tunnelbana från Skanstull) som vi delar med ett annat band. Lokalhyrans kostnad varierar beroende på antal medlemmar, men ligger på mellan ca 250-100kr/månad beroende på antal aktiva. Vi har tillgång till repan 24h/dygn så länge inte det andra bandet har någon av sina två fasta reptider.
Lite om oss själva: en av oss jobbar och den andra pluggar, båda i Stockholm, och vi hänger en del utanför repan. Den ena sjunger och den andra spelar gitarr.

Allmänna krav vi ställer på medlemmar:
- Åtminstone ett schemabundet rep/vecka.
- Kom i tid.
- Blir man sen eller får förhinder så ringer man och meddelar det snarast så att resten kan planera utifrån det.
- Lära sig låtarna och om man skulle ha tidsbrist/förhinder så meddelar man det innan det är dags att köra det vi kom överens om senast.
- Vi eftersträvar konstruktiva, effektiva rep (finns det däremot tid över så är ju jamma/spontana inte helt fel).
- Se till helheten så att vi kan ge varandra feedback (på ett schysst sätt såklart)
- Spela live den dagen det låter bra och vi bedöms kunna vara en upplevelse för en publik. Du ska joina oss med intresse för musiken och inte enbart för att kunna säga ”jag är i ett band”
- Ambitionsnivån bör vara seriös, men ändå på en hobbynivå. Visst, om det skulle det råka gå bra för oss så är det såklart bra om det finns ett intresse av att syssla med musiken mer, men viktigt att man tycker att det sociala och musikaliska är roligt i ett band oavsett framgång.
Drogmissbruk undanbedes

Skicka gärna länkar till videos där ni visar va ni kan :)
Ni kan maila Pontus på: hedren@hotmail.se
Ni kan ringa/SMS:a Magnus 0709373748

Vh/Ponta och Mange