Alex Risberg
Sverige

Besvara


Anmäl

Pik söker ny, kreativ gitarrist

MetalRockHardrock
03 Jun 2014

Gitarrist
Söker
Pike söker ny gitarrist!

Pike är ett svenskt doom/sludge/stonermetal-band. Vi har funnits sedan 2008 och har under den tiden hunnit med att släppa två demos (Beneath Death Valley 2008 och Beyond The Surface 2009), båda producerade av Oscar Cedermalm från Truckfighters. 2012 släppte vi vårt första album, To Cross The Great Divide. Albumet spelades in i Studio Sunlight och producerades av Tomas Skogsberg. Plattan fick, precis som våra demos, mycket fin kritik från runt om i världen. Vi har också hunnit med att spela en hel del live runt om i Sverige, på både klubbar och festivaler och tillsammans med flera av de bästa, tunga band som scenen kan uppbringa.
Efter att vi släppte albumet så har Pike i princip legat på is och bara gjort 1-3 spelningar om året. Detta på grund av att vi alla bott på olika ställen och att det rent logistiskt har varit svårt att styra upp nått vettigt. Men det räcker inte för oss. Vi vill, och behöver, spela mer. Det gäller både rep, live och inspelningar.
Jag spelar bas och sjunger och brorsan spelar trummor och vi söker alltså en gitarrist. Det är bara bra om du också är sugen på att gapa lite. Eftersom vi gärna håller oss till powertrio-formatet så är det bra om du är hemma på att spela solo, och du får mycket gärna vara en låtskrivare också. Vi är som sagt på jakt efter en kreativ gitarrist som vill bidra, ingen som bara sitter bredvid och tittar på.
Vi kommer att repa i Kungsör, Västmanland. Det ligger precis bredvid Köping. Mitt emellan Västerås och Eskilstuna kan man säga. Så det vore bra om du kunde ta dig dit någorlunda smidigt för rep etc. Men vi är såklart öppna för andra alternativ också!
Vi är influerade av massor med olika musik, men de viktigaste influenserna är, och har alltid varit, band som Black Sabbath, Slayer, Motörhead och Kyuss.
Låter detta intressant, tveka inte att höra av dig!

Med vänliga hälsningar,
Alex Risberg & Alvin RisbergFör att höra lite av det vi sysslar med i Pike, kolla in de här sidorna:
http://pike.bandcamp.com
http://www.facebook.com/PikeSweden