Richard Kronfält
Skåne

Besvara


Anmäl

Upman Bluesband söker sångare

BluesRockCover
04 Dec 2015

Sångare
Söker
Vi, dvs Upman Electric Bluesband hemmahörande i Höör i Skåne, söker ny sångare/frontman. Dessvärre valde vår förra vokalist nyligen att hoppa av pga livspusslet.

Musikstilen är tungt gungande bluesrock och slow med massor av känsla. Musikaliskt, lekfullt, tajt och med en bred repertoar som överraskar, som sticker ut. Vi spelar klassiska blues- & bluesrockcovers såväl som eget material, och gör en hel del måhända lite oväntade låtar som inte alla andra bluesband kör. Den röda tråden är att det är musik vi själva älskar att spela och som förmedlar känsla. Vi framför musiken med gott om utrymme för lek och improvisation.

Vår sättning består av en elgitarr, bas, trummor och hammondorgel. Trots denna klassiska setup är både vår repertoar och vårt sound (påstår vi) hyfsat unikt med hög igenkänningsfaktor.

Den vokalist vi söker älskar verkligen att sjunga och behärskar tekniken. Du bör förstås också ha en bra känsla för genren. Ålder, bakgrund, erfarenhet osv är oviktigt i jämförelse. Om du kommer från soul-, blues-, rock eller gospelhållet spelar inte heller så stor roll. Bara du är taggad, seriös och vill fokusera på att skapa och sedan leverera en svinbra och tajt bluesupplevelse!

Sen är det jävligt bra om du är hyfsat trevlig att umgås med också ;-)

Det finns hur mycket material som helst att skicka om du vill höra hur vi låter. Här är i alla fall ett par länkar så länge, så slipper du köpa bluesbandet i säcken så att säga:

http://tinyurl.com/hsjv5v2

http://tinyurl.com/hqzol2p

http://tinyurl.com/zh25tjb

Hoppas att vi hörs!

Mvh
Richard